Prefectul Constanței, în izolare după ce o angajată a fost confirmată cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
O angajată a Prefecturii Constanța a fost confirmată cu noul coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă.

Conform unui comunicat al DSP Constanța, epidemiologii au demarat o anchetă în cazul salariatei Prefecturii Constanța, confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

„Din primele date ale anchetei, a reieșit că salariata a intrat în contact cu soțul (confirmat pozitiv COVID, duminică, 5 iulie, fiind simptomatic). Atât ea (fără simptome), cât și soțul sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. În cadrul anchetei au fost identificați toți contacții apropiați, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 si și s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubației maxime, de 14 zile”, arată DSP Constanța.

De asemenea, DSP precizează că a fost făcută dezinfecția suprafețelor de lucru, a aerului, în spațiile frecventate de angajata Prefecturii, la serviciu.

Prefectura Constanța a transmis că, în urma confirmării primului caz de coronavirus în Prefectura Constanţa, prefectul George-Sergiu Niculescu şi echipa sa vor intra în autoizolare până la efectuarea testului şi aflarea rezultatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel