Prefectul Constanţei, veşti proaste pentru românii care vin la mare de Paşti. "Dacă se trece de 4 la mie, restricţiile de circulaţie se păstrează"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Silviu Coșea, prefectul județului Constanța a declarat că restricțiile impuse în toată țara vor fi valabile și pe litoral pentru turiștii care vin de Paști, în cazul în care rata de incidență nu va scădea până atunci sub limita de 4 la mia de locuitori. 

„În condițiile în care rata de incidență la nivelul localității în care sunt cazați turiștii va depăși 4 la mie, restricțiile de circulație încep de la ora 20:00”, a anunțat acesta la România TV.

În cazul localității Mamaia și a municipiului Constanța, regulile sunt neschimbate. 

„Chiar astăzi a fost o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și s-a constatat încadrarea municipiului Constanța în pragul de peste 4 la mie, la fel cum a fost și în ultimele 14 zile, deci Constanța se află în situația în care pe perioada weekendului magazinele se închid la ora 18:00, iar carantina de noapte intră în vigoare de la ora 20, cu precizarea că în ultima săptămâna, la nivelul reședinței de județ s-a înregistrat o reducere a incidenței, în momentul de față suntem la 5,7 și în scădere”, a mai spus prefectul. 

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial hotărârea 432 care cuprinde un nou set de reguli pentru perioada în care se prelungește starea de alertă. Pe lângă regulile și restricțiile existente anterior, există și restricții specifice sărbătorilor pascale, un program prelungit al magazinelor în datele de 23 și 30 aprilie, precum și la ridicarea restricției de circulație pe timp de noapte pentru cei care participă la slujbele religioase. Rata de incidență pentru o anumită localitate are o valabilitate de 14 zile, deci peste 14 zile se va lua în discuție din nou constatarea ratei de incidență și vor intra în vigoare automat măsurile și restricțiile aferente”, a mai declarat Silviu Coșea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel