Prelevare de organe la Spitalul Universitar. Patru vieți, salvate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Spitalul Universitar
Spitalul Universitar
O prelevare multiplă de organe a avut loc astăzi la Spitalul Universitar din Capitală. Viața a cel puțin patru persoane va fi salvată. 

Astăzi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost realizată o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat, cornee). Aceste organe vor salva vieţile a cel puţin 4 bolnavi.

Activitatea este realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant şi a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" şi din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Donatorul a suferit un accident rutier

Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condiţiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor.

”Mulţumim familiei care a înţeles importanţa donării de organe în scopul salvării altor vieţi. Consimţământul de a ne dona organele în cazul nefericit în care corpul nu ne mai poate susţine în viaţă este unul dintre cele mai generoase gesturi pe care le putem face”, au precizat reprezentanții spitalului. 

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este un membru activ în cadrul Programului Naţional de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienţii aflaţi în moarte cerebrală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel