Premieră în justiția românească, în momentul condamnării Elenei Udrea. Judecătoarea a sintetizat MOTIVAREA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Elena Udrea și Ioana Băsescu au fost condamnate astăzi. Ce s-a întâmplat în sala de judecată. 

Vezi și: Elena Udrea, după condamnarea la închisoare: O blestem pe judecătoare

Elena Udrea, condamnată la închisoare, primele reacții. De ce a fost un ȘOC. ”O răzbunare. Doamna Kovesi nu iartă și nu uită”

"Judecătoarea Claudia Jderu a sintetizat, în sală, odată cu anunțul verdictului, principalele motive care au stat la baza deciziei sale. O premieră de bun augur în sistemul judiciar pentru ca un judecator să pronunțe o hotărâre odată cu motivarea hotărârii judecătorești!”, a scris Ana Birchall pe pagina de Facebook. 

Premieră pentru cazurile penale celebre din România

Potrivit g4media.ro, judecătoarea Claudia Jderu, de la Curtea de Apel Bucureşti, desemnată să tranşeze în primă instanţă acest caz, a vrut să dea verdictul odată cu motivarea, însă a reuşit să o redacteze în proporţie de 75 la sută.

Ceea ce intenționează să facă judecătoarea ar fi o premieră pentru cazurile penale celebre din România. 

Consiliul Baroului București vrea să solicite unor avocați parlamentari modificarea codurilor de procedură penală și civilă astfel încât hotărârile să fie dictate de instanțe doar în momentul în care sunt gata motivările. În nenumărate situații, motivările vin după câteva luni sau ani de la pronunțarea verdictului, fie chiar după executarea condamnării.

Elena Udrea și Ioana Băsescu, CONDAMNATE

 

Elena Udrea a fost condamnată azi la 8 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009, potrivit sentinţei citite de instanţă. Udrea a fost găsită vinovată de şapte fapte. Şi Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel