Premieră la CCR în conflictul legat de moțiunea de cenzură. Chirieac, despre zvonurile de pe coridoare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Alianță PNL-PSD, guvern PNL-PSD sau minoritar PNL cu sprijin PSD în Parlament? Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că, după ultimul scandal de pe scena politică, orice e posibil. Mai ales că, 'din ce se întâmplă, este evident că nu se dorește votarea moțiunii de cenzură'. 

Luptă în Parlament pentru salvarea premierului Cîțu. În premieră pentru o astfel de situație, ar putea fi formulate cinci puncte de vedere la Curtea Constituțională în conflictul legat de moțiunea de cenzură, două dintre ele de la Ludovic Orban și Anca Dragu. 

Întrebat dacă va veni un răspuns de la CCR înainte de Congresul PNL și moțiunea ar putea fi votată până pe 25 septembrie, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns 'mi-e teamă că nu.'

'Onorabila Curte Constituțională nu are cum să decidă atunci când, iată, Parlamentul îi trimite nu știu câte puncte de vedere. De fapt, Parlamentul nu dorește un punct de vedere de la Curtea Constituțională. E fals lucrul acesta! Din ce se întâmplă, este evident că nu se dorește votarea moțiunii de cenzură pusă de USR și AUR. 

Și atunci, se caută tot felul de chichițe, de tertipuri, în așa fel încât Curtea să nu poată judeca și să împingă peste termenul de 25 septembrie. Până la urmă, nu știu ce vor face.', a declarat Bogdan Chirieac la Antena3. 

În opinia analistului politic, 'PSD are de câștigat dacă Cîțu e ales președinte PNL și apoi e dat jos din funcția de prim-ministru.'

'Am mai auzit ceva pe coridoare'

Bogdan Chirieac a afirmat apoi că, 'pe coridoare am mai auzit ceva' și anume 'că se încearcă să se spună despre moțiunea de cenzură că nu e în legătură cu prăbușirea Guvernului, ci a unei singure persoane.'

'Da, o spun politicienii.', a completat Cătălina Porumbel, moderatoarea emisiunii 'Decisiv'. Deși poate fi considerată 'o moțiune simplă', nu poate fi una împotriva premierului.

'Se încearcă și astfel de discuții... Eventual trece moțiunea, dar rămâne premierul, sigur, cu un vot de blat. Sunt tot felul de nebunii! Nu știu cât va mai accepta PSD-ul să facă acest joc.', a continuat Bogdan Chirieac. 

'Nu mai exclud nimic'

'Se zvonește în sferele lumii politice că urmează o alianță PNL - PSD, se fac studii în acest sens pentru a vedea cum ar accepta electoratul de stânga și cel de drepta, fie un guvern PNL-PSD, fie un guvern minoritar PNL, cu sprijin PSD în Parlament. Vedeți astfel de variante posibile?', a fost o altă întrebare lansată de Cătălina Porumbel. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns că, dacă ar fi primit această întrebare în urmă cu trei săptămâni, ar fi spus 'categoric nu.' Acum însă, 'nu mai exclud nimic', a conchis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel