Premierul Armeniei avertizează asupra unei tentative de lovitură de stat
Autor: Ioan-Radu Gava pe 25 feb, 11:54 | Internațional

Premierul Armeniei avertizează asupra unei tentative de lovitură de stat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Tensiunile dintre Nikol Pashinyan și armată sunt în creștere, pe măsură ce o nouă mișcare de protest împotriva primului ministru se adâncește.

Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a avertizat cu privire la o „tentativă de lovitură de stat” împotriva sa, în timp ce a concediat un oficial de rang înalt al armatei, ca răspuns la cererea militară pentru demisia sa.

Creșterea tensiunii are loc în timp ce protestatarii anti-guvernamentali, încă supărați de modul în care Pashinyan a tratat recentul conflict din Nagorno-Karabakh cu Azerbaidjan, și-au reînnoit apelurile la demisia Guvernului. După ce anterior a respins apelurile de demisie, Pashinyan și-a chemat și el susținătorii să se adune în centrul capitalei, Erevan.

Armata a cerut demisia premierului

 

Marele Stat Major a emis o declarație semnată de ofițeri militari de top solicitând demisia premierului Pashinyan.

Tensiunile dintre armată și prim-ministru crescuseră deja pe fondul mișcării de protest. Pashinyan l-a concediat pe primul șef adjunct al Statului Major la începutul acestei săptămâni. Demonstrațiile împotriva premierului au început în noiembrie, în urma a șase săptămâni de conflict care au dus la pierderea a mii de vieți și la cedarea către Azerbaidjan a porțiuni de teritoriu din Nagorno-Karabakh.

Războiul s-a încheiat când ambele părți au semnat un acord de pace intermediat de Rusia, potrivit AlJazeera.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri