Premierul Cîțu și ministrul Popescu au anunțat soluții pentru minerii din Valea Jiului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu
Premierul României, Florin Cîțu, și ministrul Economiei, Virgil Popescu, au anunțat că au soluționat problemele minerilor din Valea Jiului.

Premierul Florin Cîțu și ministrul Virgil Popescu au vorbit cu sindicaliștii și au anunțat că au soluții pentru problemele minerilor. „Am adoptat deja Ordonanța de Urgență pentru modificarea Legii nr. 200/2006 privind constituirea și utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanțelor salariale pentru a putea include și companiile aflate în insolvență, cum este acum cazul celor de la CEH. În seara aceasta se publică în Monitorul Oficial. Facem asta pentru a putea asigura plata salariilor pentru următoarele 3 luni. În paralel, ministerul Muncii a elaborat deja normele metodologice de aplicare ale OUG, urmând să fie aprobate la începutul săptămânii viitoare”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Popescu.

Reprezentanții Guvernului au vorbit cu minerii și despre planurile pe termen lung

„Dincolo de soluțiile pe termen scurt, avem nevoie și de un plan pe termen lung. Așa cum am mai spus, am început deja să punem în aplicare o soluție pentru a rezolva problemele de la CEH, dar rezultatele nu se vor vedea peste noapte. Suntem în discuții cu cei de la Comisia Europeană pentru a continua planul de restructurare al CEH. Totodată, prin OUG nr. 200/18.11.2020 pentru modificarea OUG nr. 60/2019, au fost demarate deja discuțiile dintre experți de la ministerul Energiei cu cei de la Consiliul Concurenței, de la Fondul de Mediu, de la ANAF pentru a face reorganizarea CEH, pentru a repune CEH în circuitul economic. Totodată, prin Fondul de Modernizare, vom putea face trecerea graduală, de la producția pe cărbune la energie curată. Nu vom lăsa pe nimeni în urmă, pentru că nu ne dorim ca oamenii de acolo să rămână fără surse de venit”, a adăugat Virgil Popescu, potrivit Mediafax.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie. Vedeți mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel