Premierul Croației a intrat în carantină. Soția sa a fost testată pozitiv cu COVID-19
Autor: Doinița Manic pe 29 noi 2020 / 08:12 | Internațional

Premierul croat Andrej Plenkovic a intrat în carantină după ce soţia sa a fost testată pozitiv pentru COVID-19.

Premierul croat Andrej Plenkovicva sta zece zile în carantină după ce soţia sa a fost testată pozitiv pentru COVID-19, conform unui anunţ făcut sâmbătă de , informează Agerpres, citând Reuters."Premierul Plenkovic a fost testat sâmbătă şi rezultatul este negativ. I s-a ordonat să rămână în izolare acasă în următoarele 10 zile. Va continua să îşi îndeplinească atribuţiile de acasă.", a informat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Zagreb.Ana Maslac-Plenkovic prezenta simptome uşoare ale COVID-19, prin urmare a făcut un test sâmbătă dimineaţa, care a avut un rezultat pozitiv.

 

Măsuri stricte în Croația

Din cauza numărului crescut de infectări în Croația, autoritățile au impus noi măsuri pentru reducerea răspândirii pandemiei noului coronavirus. Restaurantele şi cafenelele au fost închise, iar obligaţia de a purta mască urmează să fie reglementată în viitor. Guvernul croat intenţionează să aplice pedepse drastice pentru nerespectarea noilor reguli, de la amenzi grele până la condamnări la închisoare.

În Croația sâmbătă au fost raportate 3.987 de noi cazuri de contaminări, potrivit autorităţilor sanitare. Țara care are o populație de patru milioane de locuitori a înregistrat de la debutul pandemiei un total de 25.357 de persoane au fost infectate cu Sars-Cov-2.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri