Premierul francez Edouard Philippe: Va fi foarte greu să se obţină sfârşitul operaţiunilor Turciei în Siria
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul francez Edouard Philippe a atras miercuri atenţia că obiectivul de a pune capăt operaţiunii militare pe care o desfăşoară Turcia în Siria va fi 'extrem de greu' de obţinut, relatează AFP.

'Obiectivul nostru este de a continua cu partenerii noştri din Uniunea Europeană toate iniţiativele posibile pentru a determina Turcia să pună capăt acestei operaţiuni', a reamintit şeful guvernului în faţa Senatului francez. 'Însă date fiind deciziile Turciei şi unilateralismul de care Turcia a dat dovadă, să nu ne ascundem: noi vom cere, condamna, îndemna, dar va fi dificil să obţinem mai mult', a adăugat el. Fix la o săptămână după declanşarea sa, ofensiva turcă împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Protecţie a Poporului (YPG) a schimbat situaţia în nordul Siriei, noul epicentru al conflictului care face ravagii în această ţară din 2011.

Datorită unui acord cu forţele kurde, regimul lui Bashar al-Assad a revenit de fapt în regiuni pe care nu le mai controla de câţiva ani, iar Moscova a început să acopere golul lăsat de retragerea forţelor americane. Criticat puternic la Washington pentru că a părut că şi-a dat acordul pentru operaţiunea turcă, preşedintele american Donald Trump a cerut de atunci Ankarei să oprească ofensiva şi a aprobat sancţiuni împotriva Turciei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel