Premierul Spaniei, ÎNGRIJORAT de situația reală a pandemiei de COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, se declară îngrijorat de situația reală în care Spania se află. Numărul este de trei ori mai mare.

Primul ministru al Spaniei, Pedro Sánchez, a declarat că numărul real al cazurilor din țară este de trei ori mai mare decât milionul de infecții înregistrate oficial săptămâna aceasta și a avertizat că sunt așteptate „lunile foarte dure”, în timp ce al doilea val de COVID-19 mătură statul iberic.

Numărul real, de trei ori mai mare

„Studiile de seroprevalență efectuate de instituțiile publice, conduse de experți științifici, indică faptul că numărul real de persoane care au fost infectate în țara noastră depășește acum trei milioane de compatrioți”, a declarat Sánchez astăzi. Premierul a lăudat diferitele autorități regionale pentru eforturile depuse pentru contracararea virusului, însă a spus că sosirea toamnei înseamnă noi cazuri. „Pentru a explica ce înseamnă cifrele pe care le înregistrăm, acum obținem dublul numărului de cazuri zilnice pe care le-am avut în cea mai proastă zi a primului val”, a mai spus Sánchez. 

Potrivit celor mai recente cifre ale ministerului sănătății din Spania, numărul mediu de cazuri la 100.000 de persoane din toată țara este de 348. În cea mai afectată regiune, Navarra, această cifră se ridică la 1.058,5. Sánchez a cerut o disciplină mai mare și limitarea întâlnirilor inutile, dar a recunoscut că nu ar fi ușor. „Spania are o calitate care, în vremuri de pandemie, poate deveni un călcâi al lui Ahile: ne place viața noastră socială, apropierea familiei și avem o pasiune pentru contactul uman”.

De sâmbătă, toate barurile, restaurantele, cinematografele și teatrul trebuie să se închidă la miezul nopții. Măsura înseamnă, de fapt, că barurile și restaurantele vor putea fi închise cu o oră mai târziu decât în ​​prezent, în condițiile stării de urgență declarată în urmă cu două săptămâni de guvernul central, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel