Premierul Viorica Dăncilă, solicitare urgentă către ministrul Justiţiei, Ana Birchall
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat, joi, în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să finalizeze 'urgent' analiza care vizează legislaţia penală în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave, astfel încât să vină 'în cel mai scurt timp' cu propuneri de modificare şi completare a legii.

'La Ministerul Justiţiei a fost declanşată o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare şi completare a legislaţiei privind mai multe aspecte: interzicerea posibilităţii de eliberare condiţionată pentru infracţiuni grave şi foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani faţă de persoane vulnerabile, şi stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competenţelor organelor judiciare şi a altor aspecte din legislaţie, astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.' a spus premierul Viorica Dăncilă.

'Solicit ministrului Justiţiei să finalizeze analiza în regim de urgenţă, astfel încât, în cel mai scurt timp, să formuleze propuneri de modificare şi completare a legislaţiei. Aşa cum v-am spus, vom lua toate măsurile necesare pentru funcţionarea corectă a instituţiilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului şi pentru întărirea luptei împotriva criminalităţii', a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel