Premii Goya 2020. După Banderas, vedeta a fost Pedro Almodóvar
Autor: Rodica Mitu pe 26 ian, 09:36 | Film

Filmul lui Pedro Almodovar, "Durere și glorie/ Dolor y gloria", a dominat ediția 2020 a premiilor Goya, sâmbătă noapte, iar Antonio Banderas, premiat pentru rolul jucat în acest film își amintește pe scenă de infarctul suferit în urmă cu trei ani.

Cea de-a 34-a gală a premiilor Goya, distincțiile rezervate producțiilor spaniole, a avut loc sâmbătă seară la Malaga, în Costa del Sol.

Gala a avut 3.200 de oaspeți, incluzând nominalizații, invitații speciali, invitații și specialiștii. Ceremonia, care a costat 2,7 milioane de euro, nu a fost deschisă publicului larg, astfel că nu au fost puse în vânzare bilete.

Cele mai multe nominalizări, 17, le-a avut pelicula regizată de Alejandro Amenábar, "While at War/ Mientras dure la guerra", urmată de filmul lui Pedro Almodovar, "Durere și glorie/ Dolor y gloria", cu 16 nominalizări drama istorică "The Endless Trench/ La trinchera infinita", cu 15.

Confruntarea dintre cele trei favorite a părut echilibrată până spre finalul ceremoniei când Antonio Banderas a urcat pe scenă pentru a primi trofeul Goya pentru Cel mai bun actor, pentru rolul interpretat în filmul lui Almodovar.

Banderas a povestit emoționat cum a suferit un infarct în urmă cu trei ani: "Acum, nu doar că sunt viu, ci mă și simt viu". Actorul i-a mulțumit lui Almodóvar pentru cele opt filme pentru care au colaborat și și-a declarat admirația pentru dedicația pe care regizorul o arată pentru cinematografie, remarcă Screen Daily.

După Banderas, vedeta a fost Pedro Almodóvar, care a câștigat titlul de Cel mai bun regizor dar și trofeul pentru Cel mai bun film, alături de producătorii de la compania El Deseo, Agustín Almodóvar și Esther García. Filmul său a mai primit și distincțiile pentru Cel mai bun scenariu original, cel mai bun montaj și cea mai bună actriță în rol secundar, pentru Julieta Serrano.

Almodóvar a vorbit despre nevoia de sprijin pentru "filmul independent și de autor în Spania, un gen de cinema care riscă să dispară și are nevoie de protecție", notează Mediafax.

 

Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri