Premiile Brit Awards 2021. Dua Lipa, Harry Styles şi Taylor Swift, câştigătorii serii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Dua Lipa, Harry Styles şi Taylor Swift au fost principalii câştigători de la Brit Awards 2021, eveniment care a avut loc în faţa a 4000 de spectatori.

Evenimentul care a avut loc la O2 Arena din Londra nu a impus distanțarea socială sau purtarea măștii. A fost un an Dua Lipa, întrucât cântăreața a câștigat două dintre cele trei premii pentru care a fost nominalizată.

Future Nostalgia, cel mai vândut LP de anul trecut în Marea Britanie, a câștigat în mod previzibil cel mai bun album. Înainte de a câștiga, Lipa a interpretat un amestec de hit-uri din ultimul ei album.

Anul acesta femeile au câștigat patru din cele cinci categorii mixte.

Evenimentul a făcut parte din schema pilot a guvernului pentru redeschiderea evenimentelor live. Publicul a reprezentat aproximativ o cincime din capacitatea O2, scrie Mediafax.

Lista completă a premiilor acordate

Cel mai bun album - Dua Lipa, Future Nostalgia

Cea mai bună cântăreață britanică - Dua Lipa

Cel mai bun cântăreț britanic - J Hus

Cea mai bună trupă britanică - Little Mix

Cea mai bună cântăreață solo – internațional - Billie Eilish

Cel mai bun cântăreaț solo – internațional - The Weeknd

Rising Star - Griff

Taylor Swift, prima femeie care primeşte Global Icon pentru întreaga carieră

La premiile din acest an, Taylor Swift a devenit prima femeie recompensată cu trofeul Global Icon pentru întreaga carieră. Artista de 31 de ani, din SUA, este prima persoană din afara Marii Britanii care primeşte acest premiu, considerat cea mai importantă distincţie a celor de la Brit Awards. 

Cântăreaţa americană a stabilit mai multe recorduri în topurile britanice, la fel cum a făcut-o în SUA şi în alte pieţe din lume. Este singura artistă din secolul 21 care are şapte albume de studio clasate pe primul loc în topul britanic al albumelor.

Official Charts Company a anunţat şi că Swift, cu o carieră de 15 ani, este cel mai bine vândut artist în Marea Britanie în 2021, scrie observator.ro.

Doar alţi trei artişti au primit anterior trofeul Global Icon: Elton John, David Bowie şi Robbie Williams.

La gala Brit Awards de la Londra au cântat Olivia Rodrigo, Years & Years alături de Elton John, dar şi The Weeknd, Pink şi Griff. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel