Premiul Charlemagne pentru elevii de la Colegiul National Mihai Viteazul din București
Autor: Flaviu Predescu pe 01 apr, 10:47 | Educatie

Un proiect al elevilor de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.

Proiectul Generation Z, iniţiat de o elevă de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București, Maia Pricopie, împreună cu colegii ei şi un grup de voluntari din Luxemburg, Germania şi Belgia, a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.

DC News a scris despre proiect la sfârșitul anului trecut

 

„Proiectul Generation Z a început în vara anului 2019, când am avut oportunitatea, alături de alți adolescenți, de a sta de vorbă cu istoricul Ion-Andrei Gherasim, cu ocazia unei prelegeri susținute la Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Mi-a plăcut cadrul: puteam pune orice întrebare, întrucât era un mediu lipsit de presiunea școlii. Această experiență a declanșat ideea Genaration Z.

Inițial, proiectul a prins viață cu ajutorul unor prieteni dragi (Ilinca Pavel, Alexia Matei și Cristian Cristache) și cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul” (CNMV). Dinamica echipei noastre este interesantă: fiecare membru are contribuția lui, fără de care proiectul nu ar putea funcționa, iar liceul ne asigură suportul necesar.” spunea Maia Pricopie.

 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri