Premiul Charlemagne pentru elevii de la Colegiul National Mihai Viteazul din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Un proiect al elevilor de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.

Proiectul Generation Z, iniţiat de o elevă de la Colegiul Național Mihai Viteazul din București, Maia Pricopie, împreună cu colegii ei şi un grup de voluntari din Luxemburg, Germania şi Belgia, a fost desemnat câștigător din partea României pentru Premiul Charlemagne.

DC News a scris despre proiect la sfârșitul anului trecut

„Proiectul Generation Z a început în vara anului 2019, când am avut oportunitatea, alături de alți adolescenți, de a sta de vorbă cu istoricul Ion-Andrei Gherasim, cu ocazia unei prelegeri susținute la Festivalul de Film și Istorii Râșnov. Mi-a plăcut cadrul: puteam pune orice întrebare, întrucât era un mediu lipsit de presiunea școlii. Această experiență a declanșat ideea Genaration Z.

Inițial, proiectul a prins viață cu ajutorul unor prieteni dragi (Ilinca Pavel, Alexia Matei și Cristian Cristache) și cu sprijinul conducerii Colegiului Național „Mihai Viteazul” (CNMV). Dinamica echipei noastre este interesantă: fiecare membru are contribuția lui, fără de care proiectul nu ar putea funcționa, iar liceul ne asigură suportul necesar.” spunea Maia Pricopie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel