Premiul Nobel pentru Economie primit de trei economiști: Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Premiul Nobel 2019
Premiul Nobel 2019
Abhijit Banerjee, Esther Duflo și Michael Kremer sunt cei trei economiști care au primit Premiul Nobel pentru economie, luni, pentru lucrările lor privind combaterea sărăciei.

Academia Regală Suedeză de Științe spune că laureații au abordat o nouă perspectivă pentru a obține cele mai bune căi de a lupta împotriva sărăciei globale, potrivit Mediafax. 

Abhijit Vinayak Banerjee este, în prezent, profesor la Fundația Ford la Massachusetts Institute of Technology, co-fondator al Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab și membru al Consortium on Financial Systems and Poverty.

Esther Duflo este profesor la Massachusetts Institute of Technology și este cea mai tânără persoană și a doua femeie care primește Nobelul pentru economie.

Michael Kremer este profesor la Havard, cercetător afiliat la Innovations for Poverty Action, creator al teoriei privind dezvoltarea economică O-Ring, teorie inspirată de prăbușirea navetei spațiale Challenger din 1986, teorie care explică de ce țările dezvoltate produc bunuri de înaltă calitate și au companii mai puternice decât statele mai puțin dezvoltate.

Premiul pentru economie, în valoare de 9 milioane de euro, a fost adăugat mai târziu celor cinci premii inițiale instituite de Alferd Nobel. Premiile pentru economie se acordă începând cu 1969.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel