Preotul Necula, despre noul coronavirus
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Constantin Necula
Constantin Necula
Preotul Constantin Necula le recomandă enoriaşilor să se informeze corect, din surse sigure, despre coronavirus, o boală care, susţine el, 'ne-a dovedit cât de fragili suntem'. 

'Coronavirusul ne-a dovedit, a câta oară, cât de fragili suntem. Cât de răniţi suntem în curajul nostru. Am auzit în ultimii ani tot mai mult că nu mai semănăm cu bunicii noştri, că medicina a evoluat, că omul modern a evoluat ... Aşa este. Până la punctul în care ne intersectăm cu boala. De data aceasta, o explozie de coronavirus dintr-o piaţă din Wuhang. Sau nu. Nici nu ştim încă de unde. Pentru mine nu este decât încă o provocare la adresa cercetătorilor din domeniul bio-medicinei. Şi una la morala socială şi acordul fiecăruia dintre noi la regulile de igienă minimală. Mai în glumă, mai în serios: s-au golit toate rafturile de conserve, nu şi cele cu săpunuri şi materiale igienizante. Şi am mai învăţat ceva din criza aceasta de sănătate, inclusiv publică - suntem mai puţin inteligenţi în situaţii de genul acesta decât bunicii noştri', a declarat joi, pentru Agerpres, preotul Constantin Necula.

'Criză a ecologiei sufletului'

Potrivit părintelui Necula, oamenii sunt 'într-o criză a ecologiei sufletului'. 'Pentru a reduce oarecum virusarea cred, personal, că ar trebui să închidem unele canale de informaţie. Inclusiv Facebook-ul, care aproape că a făcut explozie de informaţii inflamate, un soi de ganglioni limfatici ai ciudatei stări de metastază a comunicării umane. Ţine de noi reducerea dezastrului legat de coronavirus? Ţine de curajul medicilor şi inteligenţa cercetătorilor? Ţine de noi ca oameni şi comunităţi.' a spus Necula.

'Să ne îngrijim mai mult de noi, de ceea ce mâncăm şi respirăm. De ceea ce trăim. Pentru că suntem într-o criză a ecologiei sufletului peste care vom trece greu dacă o tratăm ca simplă criză medicală', a mai spus Constantin Necula.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că primul caz din România confirmat de infectare cu COVID-19 este un bărbat dintr-o localitate din judeţul Gorj, care a intrat în legătură cu cetăţeanul italian din Rimini venit în zona în perioada 18-22 februarie, starea acestuia fiind bună, fără a prezenta simptome.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel