Preparat la mare căutare. E gustos și hrănitor. Rețeta pas cu pas
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rețete
Rețete
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat, la Antena 1, un preparat ce conține fasole, linte, porumb dar şi alte ingrediente delicioase.

Ai nevoie de:

500 gr făină

7 gr drojdie

350 ml apă caldă

1/2 linguriță zahăr

1 linguriță sare

Pentru umplutură:

fasole albă

fasole roșie

linte

boabe de porumb

castraveciori murați

ulei de măsline

ceapă verde

oțet

250 gr bacon afumat


Mod de preparare

Pentru a pregăti aluatul de plăcintă, se procedează ca la orice rețetă de pâine. Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, potrivit a1.ro. Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă 40 de minute.

Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se scurg conservele de fasole, respeciv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă într-o pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.

Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește.

Coșulețul din aluat se lasă la răcit, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel