Presa anti-PSD reproșează PNL că a numit secretar de stat o fiică de securist, cu 16 terenuri și 12 case
Autor: Irina Constantin pe 14 ian, 19:32 | Personalități politice

Olivia Diana Morar

Ludovic Orban a numit un secretar de stat cu 16 terenuri și 12 case. Îl bate la suprafața casei pe ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan. Acuzațiile sunt făcute din presa anti-PSD. 

Nouă numire controversată în Guvernul Orban. Olivia Diana Morar este, de ieri, secretar de stat în Ministerul Justiției. Avocată de profesie, ea a fost consilier local PNL în Bistrița, dar și șefa organizației de femei din județ. 

16 terenuri

 

Declarația sa de avere, citată de ziare.com, din anul 2018, arată că aceasta deține nu mai puțin de 16 terenuri (15 intravilane). Pe trei este unic proprietar, pe celelalte nu scrie, confom legii, cu cine le împarte. Toate au fost obținute în decursul a doi ani, din 2012 până-n 2014. Sunt obținute prin cumpărare sau succesiune în Bistrița, Bihor, Oradea, Constanța, Satu Mare, Timișoara, Turda și București. 

12 case, 4 apartamente, 2 spații comerciale și o mașină

 

Olivia Diana Morar mai are și 12 case, conform sursei citate. Sunt câte trei în Bistrița și Oradea, două în Timișoara și câte una în București, Satu Mare, Constanța și Bihor.  Casa din Timișoara este cea mai mare cu 1.106 metri pătrați suprafață. 

Mai are și patru apartamente, în Oradea, Bistrița, Hunedoara și Baia Mare, dar și două spații comerciale în Baia Mare și Huedin. 

La capitolul mașini stă mai prost, cu doar un BMW din 2013. 

Deși n-are bani în conturi, vestea bună e că n-are nici datorii. 

La capitolul câștiguri, în 2017 a luat doar 393 de lei/lună din poziția de consilier local. În schimb, a avut o indemnizație de creștere a copilului de 6.500 de lei. Din avocatură, a obținut 14.750 de lei/lună, iar din chirii 3.800 de lei. 

Fiică de căpitan de Securitate

 

Presa anti-PSD mai face acuzații cu privire la originile secretarului de stat, susținând că e fiică de căpitan de Securitate, al cărui nume apare în dosarele Nicu Steinhardt și Radu Saplacan. La moartea acestuia, în 2013, numeroși colonei în rezervă au transmis condoleanțe, inclusiv Asociația Ofițerilor în Rezervă și Retragere din SRI a adus un pios omagiu, conform sursei citate. 

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri