Presa internațională despre situația COVID-19 din România: Ocupăm primele locuri la rata mortalității în lume
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
DC News
DC News
Presa internațională expune situația dezastruoasă a României în contextul COVID-19. 

Situația României în contextul actual al pandemiei a fost remarcată de jurnaliștii publicațiilor internaționale, țara noastră ieșind în evidența cu una dintre cele mai mici rate de vaccinare, conform Euronews și Politico

Într-o publicație de la nivel european, este precizat faptul că astăzi țara noastră a înregistrat una dintre cele mai mari rate de deces din cauza COVID-19 din lume, urmând unor țări precum Saint Vincent și Grenadine, scrie Euronews

The Independent a scos în evidență faptul că România se confruntă atât cu un număr mare al infectărilor, cât și cu o rată crescută a mortalității.

„Este pentru prima dată când națiunea europeană, cu 19 milioane de locuitori, a depășit 500 de decese într-o singură zi”, scrie cotidianul britanic. 

Situația spitalelor

Și situația spitalelor a fost luată în vizor, unitățile medicale funcționând peste capacitățile lor obișnuite. 

În urmă cu patru zile, Politico relata despre ajutorul pentru bolnavii de COVID-19 pe care țara noastră l-a primit. 

„Comisia Europeană a declarat că până în prezent a livrat în România 5.200 fiole de medicamente bazate pe anticorpi, trimise din Italia, precum și 200 de concentratoare de oxigen din rezervele medicale rescEU, găzduite în Olanda, dar și 50 de concentratoare de oxigen din Polonia. Danemarca va trimite 15 ventilatoare și opt concentratoare de oxigen.

Ajutor din partea Uniunii Europene

Țările Uniunii Europene au ajutat prin trimiterea de medicamente și echipamente care să ajute în tratarea COVID-19, în contextul în care România se confruntă cu o creștere a infecțiilor în mare parte în rândul majorității nevaccinate a populației adulte, mai scrie Euronews. 

"UE este alături de România", a declarat comisarul european Janez Lenarčič, conform Politico. "România este un membru foarte activ al sistemului de protecție civilă al UE, ajutând alte țări de-a lungul pandemiei. Ultimele livrări către România demonstrează că solidaritatea UE funcționează în ambele sensuri."

Situația COVID-19 la nivelul țării

Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați. 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 273 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 42.616 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel