Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, gafă majoră. A încurcat Japonia cu China
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, a făcut o gafă majoră înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Ținta noastră comună este ca Jocurile să fie sigure”, a spus el la începutul unei întâlniri cu șeful comitetului organizator Tokyo 2020, Seiko Hashimoto, și cu directorul executiv al acestuia, Toshiro Muto. „Pentru toată lumea - pentru sportivi, pentru toate delegațiile și cel mai important, de asemenea, pentru poporul chinez ... a, japonez.”, a mai spus acesta. 

Bach, care a fost până de curând în carantină la hotelul său, va avea probabil o întâlnire cu premierul japonez, Yoshihide Suga, miercuri și va vizita Hiroshima la sfârșitul săptămânii.

Tokyo a intrat luni în cea de-a patra stare de urgență și a interzis alcoolul în baruri și restaurante, care trebuie, de asemenea, să se închidă devreme. Unitățile care refuză să se conformeze pot fi amendate

Restricțiile vor rămâne în vigoare până la 22 august - la două săptămâni după încheierea Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura fără public, scrie Digi24.

Niponii au respins ideea desfășurării competiției

Japonezii s-au opus vehement desfășurării evenimentului în Țara Soarelui Răsare, astfel că se cere amânarea sau chiar anularea. „Luând în calcul efectele variantelor de coronavirus și încercarea de a nu permite răspândirea din nou în întreaga țară, trebuie să ne întărim măsurile de combatere a epidemiei”, a spus premierul. „Din acest motiv, vom dicta stare de urgență pentru Tokyo”.

Organizatorii au interzis și accesul spectatorilor la aproape toate evenimentele de la Jocurile Olimpice. O conferință de presă este așteptată la ora locală 22:45. „Trebuie să lansăm un mesaj suficient de puternic și de lesne de înțeles din punct de vedere al limitării răspândirii [virusului]”, a explicat șeful JO 2020, Seiko Hashimoto, la începutul discuțiilor. „Va fi o decizie foarte dificilă de luat”.

În ce etapă a pandemiei se află Japonia?

Un nou val de infecții a început în luna aprilie în Japonia, însă țara a avut un număr relativ scăzut de cazuri confirmate de Covid-19, alături de o mortalitate destul de mică de 14.900 decese pe decursul întregii pandemii. Miercuri, au fost raportate 2.180 de cazuri noi de infectare, iar 920 s-au aflat în Tokyo.

Și vaccinarea a mers prost în Japonia, cu puțin peste 15% din întreaga populație a țării care să primească schema întreagă de imunizare. Există acum temeri legate de amenințările pe care le aduce varianta Delta. În Tokyo și Osaka, cele mai afectate orașe de ultimul val, autoritățile sper că persoanele de peste 65 de ani vor putea fi vaccinate complet până la finalul lunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel