Președintele de bloc poate intra în apartament fără acordul proprietarului, în anumite situații. Ce amendă riscați dacă refuzați
Autor: Doinița Manic pe 03 mai, 20:32 | Info utile

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Dacă stați la bloc, trebuie să știți că președintele de bloc are dreptul să intre în apartament fără acordul proprietarilor, în anumite situații.

Potrivit actualei legi a asociațiilor de proprietari, proprietarul are obligația de a permite accesul unui membru al asociației în apartamentul său, pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații, ori în situații de urgență, scrie Realitatea.net. Cei care restricționează accesul membrilor asociației în propria locuință riscă amenzi de până la 3.000 de lei, aplicate de către Poliția Locală, primari sau împuterniciții lor.

Accesul în apartament se face pe baza unui preaviz motivat scris, din partea asociației de proprietari, de cinci zile, pentru construcții/reparații, sau de 24 de ore, pentru situații de urgență. Alături de președintele de bloc, persoana calificată să realizeze lucrările poate și ea intra în apartament fără acordul proprietarului.

Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri