Preşedintele dintr-o țară vecină cu SUA NU a fost INVITAT la inaugurarea lui Biden
Autor: Andrei Itu pe 07 ian, 18:59 | Guvern

Foto: Joe Biden și Kamala Harris, sursă: Joe Biden Facebook

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că nu a primit nicio invitaţie la inaugurarea preşedintelui ales al Statelor Unite Joe Biden, întrebat dacă se va duce la Washington pentru evenimentul din 20 ianuarie, relatează Reuters.

'Nu am o invitaţie şi am decis să nu plec din ţară', a spus el într-o conferinţă de presă guvernamentală regulată. Lopez Obrador a făcut o singură deplasare în străinătate în doi ani de când se află în funcţie, când l-a vizitat pe preşedintele SUA în exerciţiu Donald Trump în iulie şi l-a lăudat pe omologul său american că tratează Mexicul 'cu bunătate şi respect'.

Ţinând cont că Trump i-a insultat pe migranţii mexicani numindu-i violatori şi traficanţi de droguri, a promis că va construi un zid la graniţa de sud a SUA şi a ameninţat că va impune tarife pentru toate mărfurile mexicane, cuvintele lui Lopez Obrador au fost primite cu critici.

Criticii l-au acuzat pe preşedintele mexican că a ajutat campania de realegere a lui Trump. Dar Lopez Obrador a declarat joi că s-a dus în SUA pentru că era 'foarte important' să participe la lansarea unui nou acord comercial între Statele Unite, Mexic şi Canada.

Lopez Obrador a fost unul dintre ultimii lideri mondiali care l-au felicitat pe Biden pentru victorie, spunând că vrea să aştepte ca provocările legale legate de alegerile din SUA să fie rezolvate.

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri