Preşedintele egiptean neagă acuzaţiile de corupţie aduse lui şi armatei de către un om de afaceri
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
 Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi a negat în bloc, sâmbătă, acuzaţiile de corupţie la adresa sa şi a armatei lansate din străinătate de un om de afaceri egiptean, afirmând că este "cinstit şi fidel" poporului şi armatei sale, informează AFP.

O serie de imagini video în care preşedintele Sissi şi armata egipteană sunt acuzate de corupţie provoacă de mai multe zile agitaţie pe reţelele sociale în Egipt. În aceste înregistrări în arabă, un om de afaceri, Mohamed Aly, exilat în Spania, afirmă că autorităţile îi datorează milioane de lire egiptene pentru lucrările efectuate de compania sa în domeniul construcţiilor Amlaak. Aly nu furnizează nicio dovadă pentru acuzaţiile sale. Potrivit omului de afaceri, armata "a construit numeroase proiecte ratate care nu au adus niciun venit oamenilor" şi, în lungul său monolog, critică uneori cu ironie "proiectele orgolioase" ale autorităţilor egiptene.

"Sunt minciuni şi ele au drept scop să frângă voinţa egiptenilor şi să-i facă să-şi piardă orice speranţă şi orice încredere în ei înşişi", a spus Sissi în faţa unui congres al tinerilor în Cairo.

Preşedintele egiptean, citat de televiziuni locale, a afirmat că a decis să răspundă acestor "acuzaţii mincinoase în pofida apelurilor organismelor de stat de a le ignora".

Chiar dacă nu există cifre credibile cu privire la ponderea exactă a armatei în economia egipteană, aceasta dintâi intervine în producţia de diverse bunuri, de la maşini de spălat până la construcţia de numeroase drumuri. După venirea la putere a lui Sissi, fost şef al armatei, în fruntea statului egiptean, în 2013, această implicare a devenit mai vizibilă.

Purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a afirmat recent la televiziune că forţele armate supervizează mai mult de 2.300 de proiecte naţionale, având angajaţi circa cinci milioane de civili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel