Președintele Olympique Lyon cere REVENIREA Ligue 1. APEL către PREMIER
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Președintele clubului francez de fotbal Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a cerut autorităților din Franța să se răzgândească asupra deciziei de a încheia sezonul 2019-2020.

Președintele clubului francez de fotbal Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a cerut autorităților din Franța să se răzgândească asupra deciziei de a încheia sezonul 2019-2020, conform BBC.

Anunțul privind încheierea timpurie a campionatelor Ligue 1 și Ligue 2 au venit în 28 aprilie 2020. Într-o scrisoare către premierul Franței și către ministrul Sportului, Aulas a spus că fotbalul francez ar înfrunta „o criză fără economică și socială fără precedent".

Singura ligă majoră anulată

Ligue 1 este singura din primele cinci ligi europene ca valoare care să încheie sezonul, iar Bundesliga a fost primul campionat care a și revenit la fotbal. Astfel, Spania, Italia și Marea Britanie speră, în această ordine, pentru o revenire în iunie și iulie. Pe lângă Ligue 1, ligile din Belgia și Olanda au fost și ele încheiate.

„Bundesliga a revenit la fotbal pe 16 mai, Spania va reveni pe 8 iunie. Italia, Rusia și Portugalia au reluat antrenamentele colective, iar Anglia lucrează la o revenire după 19 iunie", a scris Aulas. „Cum poate Franța să pățească acest lucru și să își vadă fotbalul profesionist devalorizat?".

N-ar fi păcat să termine OL pe 7?

„Multe evenimente și așteptări sunt acumulate asupra acestei date (2 iunie, data la care măsurile din Franța se vor relaxa, n.r.), așa că Franța poate reveni ușor la o normalitate. Ne putem imagina că pe 2 iunie este o mare oportunitate de a rectifica o greșeală privind fotbalul francez și să permite, cum protocoale sanitare folosite peste tot, revenirea graduală a antrenamentului și, de ce nu, a sezonului 2019-2020 în iulie sau august?", a mai transmis președintele OL, în scrisoare.

Olympique Lyon a încheiat pe locul 7 campionatul terminat timpuriu, adică va rata participarea în competițiile europene dacă decizia nu este reevaluată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel