Președintele Turciei: Trecem la închiderea parțială, timp de două săptămâni
Autor: Ioan-Radu Gava pe 15 apr, 20:13 | Internațional

Președintele Turciei: Trecem la închiderea parțială, timp de două săptămâni / Sursă foto: Pixbay

Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turiciei, a anunțat după ședința de cabinet că s-a luat o decizie de închidere parțială în primele două săptămâni ale lunii Ramadan.

Principalul punct de pe ordinea de zi a ședinței cabinetului prezidat de Recep Tayyip Erdoğan a fost creșterea accelerată a infectărilor cu COVID-19, președintele turc făcând totodată un apel și către Uniunea Europeană. „Am fi mai mulțumiți dacă gestionăm acest proces cu UE„, a declarat președintele Erdoğan, scrie Turcianews.com

Totodată, președintele turc și-a arătat susținerea pentru comercianții afectați de măsurile pandemiei, care au fost nevoiți să-și suspende sau să își limiteze activitățile. Până acum, statul turc le-a oferit un sprijin în valoare totală de 60 miliarde TL. Recep Tayyip Erdoğan a precizat că deși numărul actual de infectări nu forțează sistemul de sănătate, trebuie pus capăt acestei tendințe de creștere.

În primele două săptămâni ale lunii Ramadanului, se aplică o închidere parțială

- Continuă restricțiile de circulație în weekend la nivelul întregii țări, dar în zilele lucrătoare restricția se aplică de la ora 19 la 5 dimineața.

- Este interzisă călătoria interurbană, cu excepția cazurilor obligatorii.

- Se reintroduc restricții pentru transportul public persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și celor sub 18 ani.

- Munca alternativă și flexibilă va fi aplicată din nou în sectorul public, unde programul se va încheia la ora 16. Femeile gravide, persoanele cu boli cronice și personalul de sex feminin cu copii sub vârsta de 10 ani vor trece în concediu administrativ.

- Se revine la învățământul la distanță, cu excepția claselor a VIII-a și a XII-a, care se află în pragul unor examene.

- Cafenelele, ceainăriile, sălile de sport și locurile similare își vor opri activitățile.Restaurantele și unitățile similare vor trece la sistemul „pachet-service” în timpul Ramadanului.

- Toate evenimentele precum nunți, adunări etc. au fost amânate până după sărbători.

- Hotelurile vor continua să servească numai proprii clienți.

- Iftarul colectiv nu se va ține spațiile de cazare sau în case.

Toate aceste decizii se vor aplica de mâine seară.

Scopul deciziei de închidere pe parcursul a două săptămâni este de a scădea semnificativ numărul de infectări și decese, iar dacă nu se va înregistra o îmbunătățire inevitabil vor urma decizii mai dure, potrivit FocusPress.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri