Preşedintele UEFA spune când ar trebui să se încheie Liga Campionilor şi Liga Europa
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
UEFA, decizie referitoare la  Liga Campionilor şi Liga Europa
UEFA, decizie referitoare la Liga Campionilor şi Liga Europa
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, susţine că Liga Campionilor şi Liga Europa trebuie să se încheie până la 3 august. Ceferin a declarat că încă nu este cunoscut formatul în care vor continua competiţiile.

Oficialul UEFA a avertizat federaţiile care finalizează prematur competiţiile interne că ar putea pierde dreptul de a particila la cupele europene.

Ambele competiţii au fost suspendate pentru o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus.

Nu se ştie încă data la care competiţiile se vor relua, însă forul european va face tot ce îi stă în putinţă ca acestea să se încheie.

„Atât Liga Campionilor, cât şi Europa League trebuie să se încheie până la data de 3 august. Situaţia în care ne aflăm este una deosebită, aşa că suntem flexibil la calendar şi la data la care meciurile vor începe. Dacă criza se va ameliora mai rapid, vom putea începe mai devreme", a spus Aleksander Ceferin, pentru ZDF.

Ceferin a vorbit şi despre formatul în care ar putea continua competiţiile: "Putem continua competiţia cu actualul format sau cu o manşă unică pe un teren neutru. Deocamdată, este doar o alternativă să jucăm un Final Eight sau Final Four".

„Singura decizie greşită pe care o putem lua acum este să jucăm într-un fel care ar putea pune în pericol sănătatea şi siguranţa jucătorilor, fanilor şi a arbitrilor. Dacă totul se desfăşoară în condiţii de siguranţă, nu văd problema", a mai spus preşedintele UEFA, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel