Prețul aurului a scăzut PUTERNIC. Care sunt tendințele
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Prăbușirea prețului aurului din această săptămână îi obligă pe investitori să se întrebe dacă reprezintă doar o scădere de moment sau este pe termen lung.

Deși lingourile de aur au atins un nivel record de peste 2.075 USD pe uncie la începutul lunii august, în prezent, prețiosul metal renunță la unele din câștigurile sale. Investitorii se întreabă dacă este doar o piedică temporară pentru metalul prețios sau este o tendință pe termen lung.

În timpul acestei săptămâni, moneda SUA s-a consolidat, chiar și în condițiile în care Rezerva Federală a rămas foarte echivalentă cu ratele dobânzilor. „Dolarul american este ca o piatră de moară în jurul prețurilor metalelor prețioase și exercită presiune asupra aurului în ciuda creșterii aversiunii față de risc”, a scris Carsten Fritsch, analist la Commerzbank AG.

Declinul aurului din această săptămână a luat avânt după ce a scăzut sub media mobilă de 50 de zile, pe care comercianții tehnici o pot lua ca semnal de vânzare. Următorul prag cheie al metalului, media mobilă de 100 de zile, ar trebui să ofere o anumită rezistență la scăderea prețurilor. Cu toate acestea, o scădere sub acest nivel ar putea declanșa vânzările, potrivit Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel