Prețul vaccinului rusesc Sputnik-V, REDUS la jumătate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Rusia a redus la jumătate prețul vaccinului său Sputnik-V.

Rusia a redus joi preţul vaccinului său anti-COVID-19 Sputnik-V la 866 de ruble (circa 12 dolari), ceea ce reprezintă jumătate din preţul anunțat inițial, relatează Agerpres, citând dpa. Vaccinul se află pe lista medicamentelor esenţiale, astfel că preţul său trebuie controlat de stat, a anunţat guvernul într-un comunicat.

"Această reducere de preţ a fost posibilă datorită dezvoltării şi optimizării producţiei industriale a vaccinului.", a declarat ministrul comerţului, Denis Manturov.

În plus, cantităţile produse au fost mărite semnificativ odată cu începutul vaccinării în masă în Rusia, un alt motiv pentru care Sputnik-V a devenit mai ieftin de fabricat, a spus el. Totuşi, noul preţ se aplică numai pentru programul de vaccinare din Rusia, a precizat Manturov.

Sputnik-V a fost aprobat de autorităţile ruse în august, deşi faze a treia a testelor clinice nu se încheiase încă. Acest lucru a declanşat un val de critici la nivel internaţional. Rusia a mai înregistrat vaccinul şi în alte 36 de ţări, potrivit Fondului rus pentru investiţii directe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel