Previziuni sumbre pentru Formula 1 - Mesajul lui Bernie Ecclestone
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Bernie Ecclestone este extrem de pesimist în ceea ce privește desfășurarea curselor de Formula 1, anul acesta.

Bernie Ecclestone, fostul director executiv din Formula 1, crede că sunt şanse slabe ca în acest an să mai aibă loc curse de Grand Prix, din cauza pandemiei de coronavirus, şi spune că el ar fi declarat competiţia din 2021 anulată.

Ce aş face eu azi? Cred că ar trebui să închidem orice discuţie despre curse în 2020. Ar fi singurul lucru care ar prezenta siguranţă pentru toată lumea, nu ştiu dacă mai au rost discuţii privind reprogramări pe care apoi să nu le poţi îndeplini, a spus Ecclestone, potrivit Reuters.

În acest moment, opt Mari Premii au fost anulate (Australia, Monaco) sau amânate (Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania, Azerbaidjan). Sezonul ar urma să debuteze acum pe 14 iulie, la Montreal (Canada).

Câte curse ar putea fi

Din cele 22 de Grand Prix-uri prevăzute iniţial, sezonul 2020 ar putea conta în final pe "15 până la 18 curse", după cum afirma Chase Carey, preşedintele societăţii care gestionează Formula 1.

În principiu, ultimul Mare Premiu al anului urmează să se deruleze la sfârşitul lunii noiembrie, la Abu Dhabi, însă Chase Carey a precizat că se aşteaptă ca sezonul să se prelungească după data de închidere prevăzută iniţial în weekend-ul 27-29 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel