Prima expoziție postumă realizată într-un muzeu din România. Ecaterina Vrana
Autor: Flaviu Predescu pe 05 iul, 13:47 | Expozitii

Muzeul Municipiului București invită la deschiderea expoziției Ecaterina Vrana: UnSeen în ziua de vineri, 9 iulie 2021, ora 19.00, la Muzeul de Artă Populară Dr. Nicolae Minovici. Vernisajul va avea loc în aer liber.

„Ecaterina Vrana (1969 - 2019) a fost și rămâne o prezență singulară în spațiul artelor românești. Universul artistei este remarcabil printr-un adevărat alfabet vizual propriu, dar și prin emoția puternică pe care o revarsă compozițiile sale simbolice redate în stil postmodernist. Exponentă a generației postdecembriste, artista s-a poziționat de la început ca o prezență insolită, în special prin modalitatea sculpturală de a folosi vopseaua (pasta), prin asocierile cromatice, dar și prin stilul aparent de inocență plastică/„faux naïve”.

 

Prima expoziție postumă realizată într-un muzeu din România

 

Expoziția propune o radiografiere a motivelor simbolice întâlnite pe întregul parcurs al creației artistei și identifică un arc peste timp în ceea ce privește o sincronicitate evolutivă a personajelor redate în opera sa. Reunind lucrări din colecții private, dar și din colecția MARe/Muzeul de Artă Recentă, expoziția se distinge ca fiind o primă expoziție postumă realizată într-un muzeu din România și reprezintă un proiect al Secțiilor de Artă și Antropologie din cadrul Muzeului Municipiului București” arată un comunicat MMB. 

Expozitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri