Prima pacientă cu transplant de faţă, din SUA, a murit. Motivul decesului
Autor: Ema Apostu pe 02 aug, 17:19 | Internațional

Connie Culp, prima pacientă din SUA care a beneficiat în 2008 de primul transplant aproape complet de faţă, a murit la 57 de ani, potrivit clinicii care a realizat această procedură complexă, au informat sâmbătă mass-media locale, citate de EFE.

Culp a fost supusă în decembrie 2008 la o complicată operaţie chirurgicală care a durat peste 22 de ore, la care a participat o echipă numeroasă de medici, în frunte cu specialista Maria Siemionow, de la Cleveland Clinic, din Ohio. Medicii au reconstruit 80 % din faţa femeii, care suferea de leziuni grave şi îi lipsea complet nasul, osul palatal şi ochiul drept, printr-un transplant de la o donatoare decedată.Femeia nu putea respira sau mânca în mod normal fiind hrănită cu cu ajutorul unui orificiu practicat în trahee. În principiu, identitatea şi motivele leziunilor sale au fost păstrate sub anonimat, scrie Agerpres.

O infecție a ucis-oSâmbătă, mass-media locale au reamintit că rănile grave pe care le- suferit femeia au fost pricinuite de un glonţ tras în faţă de soţul acesteia.Potrivit CNN, Connie Culp, în vârstă de 57 de ani şi care devenise o militantă pentru donarea de organe, a decedat miercurea trecută în urma complicaţiilor provocate de o infecţie care nu avea nicio legătură cu transplantul pe care îl suferise în urmă cu peste un deceniu.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri