Prima parcare EXCLUSIV pentru femei. Amendă pentru bărbaţii care parchează acolo
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
S-a deschis prima parcare în care pot intra doar maşinile conduse de femei. Bărbaţii care încearcă să îşi lase maşina acolo vor fi amendaţi. 

Parcarea specială pentru femei a fost construită în zona unui centru comercial din Rusia, scrie promotor.ro. Aceasta are locuri de parcare vopsite în roz, delimitate de marcaje obișnuite, de culoare albă. Ceea ce atrage atenția este lățimea acestora. Sunt mașini care ar avea loc acolo de-a latul. Astfel de locuri de parcare măsoară 4,4 metri în lățime.

Potrivit Actului Normativ 24/1997, în România, un astfel de loc de parcare, perpendicular pe calea de circulație, trebuie să aibă o lățime de 2,3 metri, cu diferite reduceri admisibile în funcție de categoria locului de parcare.

Parcarea este semnalizată de un indicator care anunță că acolo pot parca exclusiv șoferițele.

Poliţia nu e de acord. Ultimatum pentru administrator 

Poliția rusă a inspectat zona și a remarcat că indicatorul și locurile de parcare nu respectă legea. Mai mult, oamenii legii consideră că este imposibil de gestionat un astfel de spațiu și le-au cerut administratorilor centrului comercial să renunțe la o astfel de facilitate.

Termenul limită acordat centrului comercial este 7 august. În caz contrar, autoritățile vor aplica amenzi de ordin administrativ. Acestea susțin că o lățime și o lungime specială este rezervată exclusiv persoanelor cu dizabilități și sub nicio formă, acestea nu pot fi acordate pe criterii de gen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel