Primar destituit din funcție prin ordin de prefect
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
politician
politician
Un primar a fost destituit din funcţie prin ordin al prefectului. 

Primarul orașului Roman, Lucian Micu, a fost destituit din funcție de prefect care a constatat, prin ordin, încetarea de drept a mandatului edilului înainte de termen. Prefectul George Lazăr anunță că a dispus măsura în cazul primarului din Roman ținând cont de o adresă a Autorității Electorale Permanente (AEP), dar și de deciziile ANI și de mai multe sentințe ale instanței definitive referitoare la Lucian Micu.

„Avem o adresă a AEP din 28 iulie unde sunt prevăzute detalii referitoare la dreptul de a candida al cetățenilor, cât și interdicțiile de a candida. (…) Nu a fost o situație juridică simplă”, a spus Lazăr.

Acesta a explicat că singura problemă a lui Lucian Micu a fost că, în perioada 2012 – 2016, când era viceprimar, a deținut și funcția reprezentant al Primăriei Roman în Consiliul de Administrație al Spitalului de Urgență Roman, aflat în subordinea municipalității și unde Primăria investește bani. Edilul din Roman poate contesta ordinul prefectului în termen de 10 zile, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel