Primăria Capitalei, decizie referitoare la achiziția celor 100 de tramvaie
Autor: Crişan Andreescu pe 09 sep, 10:11 | Info utile

Cum vor arăta noile tramvaie Foto: Facebook Astra Arad

Primăria Capitalei a informat  că Astra Vagoane Călători a câștigat  licitaţia pentru cele 100 de tramvaie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză companiei din Arad în urma contestaţiei formulate de Primărie.

Primăria Municipiului Bucureşti a trimis marţi către Asocierea Astra Vagoane Călători (România) – CRRC Qingdao Sifang (China) o „Comunicare privind rezultatul procedurii de atribuire <Achiziţionarea a 100 de tramvaie>”. Prin această adresă, asocierea menţionată este înştiinţată că a fost desemnată câştigătoarea procedurii de achiziţie şi că i se va comunica data şi ora la care va avea loc semnarea contractului.

Primăria va plăti 840 de milioane de lei pentru cele 100 de tramvaie de tip Astra.

Constructorul din Arad a câştigat iniţial licitaţia, dar Primăria Capitalei a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a realizat, însă, un raport din care rezultă că oferta firmei turceşti Durmazlar, cu sediul în Bursa, dorită de Primărie, trebuia respinsă încă de la bun început şi nu ar fi trebuit să participe la licitaţie.

 

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri