Primăria Cluj-Napoca a cumpărat primul apartament cu destinaţie de locuinţă socială, cu 94.000 de euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, în şedinţa de miercuri, achiziţionarea, cu 94.000 de euro, a primului apartament de către municipalitate de pe piaţa liberă cu destinaţie de locuinţă socială.

'Printr-o hotărâre din iunie 2019, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat declanşarea procedurii de achiziţie, de pe piaţa liberă, a unor imobile cu destinaţia de locuinţe sociale. Comisia de negociere a constatat că a fost depusă o singură ofertă, a unei familii care vrea să vândă municipalităţii un apartament cu patru camere într-un bloc din cartierul Mănăştur, cu o suprafaţă de aproape 80 de mp. Preţul final convenit cu vânzătorul este de 94.400 de euro, apartamentul urmând să fie pus la dispoziţie în 30 de zile de la efectuarea plăţii. Este primul astfel de apartament cumpărat de Primăria Cluj-Napoca şi care va avea ca destinaţie locuinţă socială, urmând să fie inclus în inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului. Este un început, după ce Consiliul Local a aprobat în unanimitate cumpărarea apartamentului', au declarat, miercuri, surse din primărie.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, că Primăria Cluj-Napoca are la dispoziţie două milioane de euro pentru cumpărarea de apartamente de pe piaţa liberă, la care se adaugă 500.000 de euro pentru plata chiriilor. 'Deja sunt 31 de cazuri de plată a chiriei subvenţionate în municipiul Cluj-Napoca. Ar trebui ca parlamentarii să elaboreze un proiect de lege care să dea posibilitatea cumpărării locuinţelor de pe piaţa liberă şi din zona metropolitană', a adăugat Emil Boc. Primăria Cluj-Napoca acordă, în medie, 15 locuinţe sociale anual, în timp ce numărul cererilor este de aproximativ 400, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel