Primăria Sectorului 4, precizări referitoare la suspendarea cursurilor unor grădinițe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria Sectorului 4  face precizări referitoare la informațiile apărute în comunicatul Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) cu privire la suspendarea cursurilor a două grădinițe din Sectorul 4.

- Din punctul de vedere al Primăriei Sectorului, grădinițele (Grădinița Școlii Gimnaziale Avram Iancu și Grădința 101 Dalmațieni) îndeplinesc toate normele necesare funcționării în condiții de siguranță, întrucât pentru noi, siguranța copiilor este prioritatară. În clădirea în care acestea funcționează merg zilnic 421 de copii relocați din fostele sedii aflate în grad de risc seismic 1, clasa I.

- În momentul de față, Sectorul 4 se află în litigiu atât cu Direcția de Sănătate Publică București, cât și cu Oficiul pentru Protecția Consumatorului București, urmând ca în cel mai scurt timp, să fie clarificată poziția reprezentanților celor două instituții cu privite la speța de față. În fapt, procesele verbale emise de instituțiile sus-menționate în ideea suspendarii cursurilor în grădinițe au fost atacate în instanță, așa că aplicabilitatea acestora este suspendată de drept până la momentul în care un complet de judecată se va pronunța în cauză.

- Facem precizarea că la nivelul anului 2016, din cele 26 de clădiri în care funcționau grădinițe, un număr de 14 se aflau în grad de risc seimic 1, clasa I, ceea ce a dus la nevoia indentificării și amenajării unor spații temporare care să găzduiască copiii din aceste unități de învățământ în perioada lucrărilor. Menționăm că lucrările necesare consolidării și obținerii autorizațiilor de securtitate la incendiu nu se pot derula având în interior copii preșcolari, se arată într-un comunicat primit la redacție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel