Primarii PSD din Galați, PROTEST după ce Guvernul nu le-a dat niciun ban
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: gov.ro
Foto: gov.ro
Primarii PSD se plâng de faptul că Guvernul a acordat bani doar primăriilor PNL. 

Președintele Consiliului Județean Galați și aproximativ 40 de primari și aleși locali PSD din județ au protestat joi în fața Prefecturii. Ei susțin că guvernul a alocat bani doar pentru primăriile PNL.

Participanții la protest spun că primăriile conduse de reprezentanți ai PSD nu au primit niciun leu.

„S-au alocat peste 100 milioane de euro, iar Galațiului nu i s-a alocat nici măcar un milion de euro. Au dat aseară au dat o hotărâre de Guvern, noaptea ca hoții, și au alocat bani doar pentru 18 comune ale PNL-ului. Județul Galați are 627.000 de locuitori și ei au alocat doar pentru 120.000 de oameni bani. O localitate cu 1.300 de locuitori, ca Suhurlui, a luat 485.000 de lei, iar localități de 10.000 de locuitori ca Brăhășești și Pechea, nu au luat niciun ban. Ce vină au oamenii ăștia? Sunt proiecte cu fonduri europene și nu vor avea bani să asigure cofinanțările. Este vorba despre 540.000 de oameni care au fost ignorați de Guvernul României. Guvernul nu este pe persoană fizică, este al tuturor românilor”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ajutor de la Consiliul Județean

Un primar anunță că va cere ajutorul Consiliului Județean.

„Nu am primit absolut nimic de la Guvern. Ne chinuim să supraviețuim. Dacă Consiliul Județean nu o să ne ajute cu bani pentru asistență socială și pentru persoanele cu dizabilități, de luna viitoare o să avem probleme, nu mai avem de unde să le dăm salariile”, a spus Emil Dragomir, primarul comunei Slobozia Conachi.

Nu au primit bani

Primarul unei comune gălățene cu 11.000 de locuitori spune că nu a primit niciun leu de la Guvern.

„Am primit zero lei de la Guvern. La o comună de 11.000 de locuitori, cred că aveam suficientă nevoie de bani. Sunt proiecte în derulare, enorm de multe cheltuieli. Cu cât ai comuna mai mare, cu atât ai mai multe cheltuieli. Eu nu sunt primar doar pentru PSD, sunt primar pentru toți oamenii. Aceste proiecte nu sunt făcute pentru pesediști sau pentru peneliști, sunt pentru comunitate” , s-a plâns Mihăiță Măncilă primarul comunei Pechea.

Solicitare către Prefectură 

Un alt primar din județul Galați anunță că a făcut solicitare la Prefectură pentru alocarea de fonduri.

„Anul trecut am primit doar 10.000 de lei. Anul acesta niciun leu, bănuiesc că s-au gândit că ne ajung banii de anul trecut. Am făcut o solicitare la Prefectură, avem nevoie de 2 milioane de lei pentru cofinanțare proiecte, cât și pentru școli, asistență socială, facturi la curent etc. Nu pot să cred că într-o țară membră a Uniunii Europene, banii să fie dați pe criterii politice”, a declarat și Tenie Dumitru, primarul comunei Corod.
Protestul s-a încheiat fără incidente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel