Primarul din Cojasca, arest la domiciliu în dosarul privind turismul electoral la alegerile din 27 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Primarul din Cojasca, arest la domiciliu în dosarul privind turismul electoral la alegerile din 27 iunie
Primarul din Cojasca, arest la domiciliu în dosarul privind turismul electoral la alegerile din 27 iunie
Primarul comunei dâmboviţene Cojasca, Gheorghe Victor, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, la fel şi patru funcţionari publici, în dosarul privind eliberarea în fals de vize de reşedinţă, conform unor surse judiciare.

Instanţa a dispus această măsură în noaptea de miercuri spre joi, după ce edilul fusese reţinut pentru 24 de ore, în urma percheziţiilor care au avut loc marţi la el acasă şi la o instituţie publică.

Conform surselor citate, alţi doi funcţionari publici - un angajat al Primăriei Cojasca şi un angajat al Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Populaţiei Cojasca - au recunoscut faptele şi au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Funcţionarii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals informatic în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată, iar edilul este acuzat de instigare şi complicitate la aceste infracţiuni.

Ancheta vizează eliberarea în fals de vize de reşedinţă. Vizele ar fi fost eliberate pentru persoane care nu au locuit niciodată în imobilele respective, iar proprietarii nu ştiau că la adresele lor au fost eliberate astfel de vize. Amintim că, pe 27 iunie, în comuna Cojasca, au loc alegeri pentru consiliul local, dizolvat pentru că timp de trei luni nu a adoptat nicio hotărâre.

Mascații au descins, marți dimineață, la Primăria Cojasca din județul Dâmbovița, dar și la casa edilului. Șase persoane, printre care și primarul, au fost conduse la audieri. 

Săptămâna trecută, mascații au descins și la Primăria Ștefăneștii de Jos și la casa primarului

În dimineața zilei de joi, 10 iunie, au fost efectuate mai multe percheziții, inclusiv la casa primarului Robert Ștefan din Ștefăneștii de Jos, dar și la sediul Primăriei. În total, autoritățile au descins la cinci adrese.

Primarul este acuzat de viol, victima acestuia fiind o minoră de 13 ani, conform unor surse. Dosarul vizează patru infracțiuni grave: viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor.

Dosarul a pornit în urma unui denunț depus în luna februarie a acestui an și vizează fapte care au avut loc între anii 2017 și 2019. Atunci, tânăra ar fi întreținut raporturi sexuale cu mai mulți bărbați din Dascălu și din Stefănestii de Jos. S-a deschis o ancheta, în 2018, cu autori necunoscuți, după ce tânăra a născut un copil la Maternitatea Polizu, spun aceleași surse. Aceste două anchete s-au contopit într-un nou dosar unde este vorba inclusiv de viol, fiind vizat și edilul.

Vineri, primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, care ar fi violat o fetiță de 13 ani, a fost lăsat în libertate. Polițiștii ilfoveni l-au reținut joi seară pe edil, dar și pe alți doi indivizi. În urma reținerilor, vineri, polițiștii au mers la procurorul de caz de la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Buftea cu propunere de arestare preventivă pentru cei trei. Urma să se meargă în instanță, iar un judecător să hotărască dacă cei trei vor fi arestați preventiv pentru 30 zile.

Totuși, procurorul de caz nu și-a însușit propunerea poliției și nu a acceptat să meragă în instanță cu solicitare de arestare preventivă, transmitea Antena3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel