Primarul Vergil Chițac promite BURSE până la Crăciun. Reacția ELEVILOR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Primarul Constanței, Vergil Chițac, promite să acorde toate bursele școlare până la vacanța de iarnă.

În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Consiliului Județean al Elevilor Constanța au participat la o ședință cu primarul municipiului, Vergil Chițac, pentru a dezbate problematica burselor școlare, care nu au ajuns în școli nici până acum.

În cadrul întrevederii, primarul Constanței și alți reprezentanți ai municipalității au susținut lipsa fondurilor pentru acordarea burselor școlare, dar au promis că elevii constănțeni vor beneficia de acestea până la sărbătorile de iarnă, printr-o rectificare bugetară, conform unui comunicat al CJE Constanța.

Astfel, Primăria Constanța și-a asumat să aloce bani pentru toate tipurile de bursă, în următoarele cuantumuri: bursa de merit - 100 de lei, bursa de studiu - 250 de lei, bursa de ajutor social - 250 de lei și bursa de performanță - 1000 de lei.

Morcan (CJE Constanța): Ședința poate fi rezumată la promisiuni 

Ședința de azi poate fi rezumată la promisiuni - primarul se va asigura că elevii vor primi bursele până de sărbători, în cuantumuri decente. Totuși, este de neînțeles motivul pentru care hotărârea de Consiliu Local privind stabilirea numărului și cuantumurilor burselor nu a fost adoptată din timp, având în vedere că, în trecut, aceasta era dezbătută și votată în perioada octombrie-noiembrie. Solicităm ferm administrației locale să își respecte angajamentul față de elevi și să acorde bursele conform legii, până la vacanța de iarnă.” - a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel