Primarul Vergil Chițac, PUS LA ZID de elevi: Inițiativa este ILEGALĂ și profund DISCRIMINATORIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Consiliului Județean al Elevilor Constanța a reacționat privind propunerea primarului Constanței, Vergil Chițac, de a aloca fonduri pentru un singur tip de bursă din cele patru existente.

În cursul zilei de 14 decembrie 2020, a fost publicat, pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța, un proiect de hotărâre a Consiliului Local, care are drept scop aprobarea numărului și cuantumurilor burselor școlare pentru semestrul I al anului școlar în curs, dar care, însă, prevede alocarea fondurilor doar pentru bursa de ajutor social.

Printr-un comunicat de presă, Consiliul Județean al Elevilor Constanța a comunicat faptul că consideră „inițiativa primarului Constanței” „ilegală și profund discriminatorie, întrucât, conform legii, administrațiile publice locale au obligația de a acorda toate tipurile de bursă (de merit, de performanță, de studiu și de ajutor social), pentru toți elevii eligibili.

În cazul în care celelalte tipuri de bursă nu vor fi acordate, aproximativ 15.000 de elevi care învață în municipiul Constanța vor fi privați de dreptul la burse școlare și chiar de dreptul constituțional la educație.”

Silviu Morcan: Asta ne arată dezinteresul administrației publice locale 

CJE Constanța precizează că „astfel, solicităm ferm consilierilor locali și primarului Vergil Chițac să amendeze proiectul de hotărâre, în sensul în care aceasta să cuprindă sume de bani și pentru celelalte tipuri de bursă, conform art. 82 din Legea educației naționale nr. 1/2011, care prevede foarte clar că numărul și cuantumul tuturor tipurilor de bursă se stabilesc, anual, prin hotărâre a Consiliului Local.”

„Faptul că, după luni de întârziere, primarul Constanței decide să ignore mii de elevi constănțeni, ne arată, de fapt, dezinteresul administrației publice locale față de întreaga comunitate școlară. Este inadmisibil ca, în urma intenției noastre de a avea o întrevedere cu domnul primar pe tema burselor, acesta să ignore în continuare nevoile elevilor și, mai mult decât atât, să încalce legea în mod flagrant.”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Județean al Elevilor Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel