Coronavirus CONFIRMAT în România. Costache, prima reacție: Este purtător și complet asimptomatic
Autor: Giorgiana Croitoru pe 26 feb, 22:51 |  Coronavirus

Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății Victor Costache a făcut prima declarație după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România.

"Da, vă pot confirma oficial informația. Noi suntem în drum spre celula de criză mixtă Ministerul Sănătății - Ministerul Afacerilor Interne și vă ținem la curent. Este vorba despre un pacient din Gorj, una dintre persoanele aflate în contact cu cetățeanul italian despre care s-a vorbit zilele acestea. Nu știu exact în ce localitate, din câte știu este vorba despre o comună, dar vă dau mai multe detalii în curând. Ceea ce este important de știut este că persoana respectivă este complet asimptomatică, nu este vorba de cineva care prezintă simptomele bolii. A fost depistată în urma anchetei epidemiologice și s-au făcut testele care s-au pozitivat. Este purtător în perioada de incubație și îl vom deplasa evident cu izoleta la Matei Balș", a declarat Victor Costache, în direct la B1 TV.

Citește și: BREAKING NEWS Primul caz de coronavirus confirmat în România. A intrat în contact cu italienii veniți în România- Confirmare din Ministerul Sănătății

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri