Primul caz de Covid-19 de la reînceperea școlii, depistat la Școala Sf. Andrei din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Școlile se redeschiseseră pe 8 februarie pentru copiii de grădiniță, elevii de școală primară și cei din clasele terminale
Școlile se redeschiseseră pe 8 februarie pentru copiii de grădiniță, elevii de școală primară și cei din clasele terminale
Primul elev infectat cu coronavirus după reînceperea școlii, pe 8 februarie, a fost raportat de Școala Sfântul Andrei din Sectorul 6 al Capitalei.

Potrivit primelor informații, este vorba despre o fetiță de clasa a II-a a cărei bunică a fost la rândul său depistată pozitiv. „Pacientul zero a apărut la o clasă cu 28 de elevi. Din efectivul de 28 de copii, doar 26 au mers luni la ore, pentru că două familii au optat pentru școala online și în semestrul al doilea. Practic, elevii din clasele primare au fost la școală doar luni și marți. De ieri au rămas acasă și vor face ore online în următoarele două săptămâni.

La începutul săptămânii, bunica unei eleve a fost testată pozitiv cu Covid-19, iar marți a fost confirmată și eleva din clasa a II-a. Ea a fost testată rapid cu testul antigen, dar nu în școală. De marți, copilul nu a mai fost la ore, iar marți seară, pe 9 februarie, ceilalți părinți ai elevilor au fost înștiințați de conducerea școlii să nu mai trimită copiii de miercuri”, a transmis un corespondent pentru Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel