Urmărește emisiunea live
Primul curs postuniversitar de drept fiscal la Facultatea de Drept a ASE
Data publicării:
Autor: Roxana Chirieac
WhatsApp
Facultatea de Drept din cadrul Universității ASE este prima facultate de profil care aduce pe piața din România un asemenea program și îl face accesibil atât pentru practicieni cât și pentru persoane ce nu au pregătire juridică de specialitate. Fiind un program postuniversitar, acesta este un curs modular ce necesită ca studii anterioare o licență în orice domeniu.

Este primul program de acest tip destinat atât întreprinzătorilor care doresc să se perfecționeze pe teme de drept fiscal atât din punct de vedere teoretic dar mai ales practic. Programul este organizat în 6 module: reglementarea impozitării nerezidenților, drept fiscal european în materia impozitării directe, procedura prețurilor de transfer, TVA, impozitarea societăților și drept procesual fiscal.

Obiectivul general al programului este de a corela și a „traduce” normele de drept fiscal pentru a le face aplicabile mediului de afaceri și a „ușura” atât înțelegerea cât și sarcina fiscală a contribuabilului. În acest sens, programul este structurat pentru a oferi cursanților noțiunile și mijloacele tehnice de a aplica și exploata instrumentele specifice dreptului fiscal, de a interpreta și aplica legea română și de a corela legislația națională cu cea internațională, în special cea de la nivelul UE.

Programul de studii postuniversitare este bine venit pe piață, fiind primul de acest tip destinat în special specialiștilor. De asemenea, acesta vine în sprijinul mediului de afaceri unde, de multe ori, contribuabilii se simt pierduți în cadrul reglementărilor de drept fiscal, dar mai ales unde aceștia arareori își cunosc cu adevărat drepturile și nu-și exploatează la adevărata valoare posibilitățile de a plăti mai puțin către stat.

Înscrierile se fac până la data de 15 ianuarie pe site-ul Facultății de Drept a ASE (https://drept.ase.ro/dreptfiscalalafacerilor/), unde se pot obține și mai multe informații referitoare la speakerii din cadrul acestui program.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel