Primul episod de iarnă SEVERĂ în România. Ninsori și viscol în mai multe zone - Imaginile momentului
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Ninge ca în povești, în mai multe zone din țară.

Stratul de zăpadă în zona montană Rânca este, sâmbătă dimineaţa, de aproximativ 8 centimetri în decor, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu intervenind permanent cu şase utilaje şi material antiderapant.

"La Rânca ninge, stratul de zăpadă este de 5 - 8 centimetri în decor. Se acţionează permanent cu lamă şi material antiderapant", au informat reprezentanţii SDN Târgu Jiu.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, baza de deszăpezire din Rânca a fost verificată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de către directorul general regional al DRDP Craiova, Bogdan Bratu. Aceasta s-a asigurat că angajaţii sunt pregătiţi să intervină, dacă este nevoie, cu utilaje şi material antiderapant, având în vedere codul de vreme rea emis de meteorologi, potrivit Agerpres.

Şi locuitorii din Cluj s-au trezit, sâmbătă dimineață, cu un peisaj alb. În plus, o ninsoare consistentă a fost azi-noapte şi la munte, în judeţ, în regiunea Beliş.

O informare meteo este valabilă până sâmbătă la ora 14.00. Meteorologii au estimat precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, iar mai ales în centru, sud-vest şi în zona de munte cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte predomină ninsorile. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se semnalează şi în Translvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia. Vântul se intensifică în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice şi vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăşi 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea. 

2. -imagine fara descriere- (zapada_80852000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel