Primul hotel spațial va fi operațional din 2027. Va fi dotat cu cinematograf și spa / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Primul hotel spațial va fi operațional din 2027. Va fi dotat cu cinematograf și spa  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Primul hotel spațial va fi operațional din 2027. Va fi dotat cu cinematograf și spa / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Lucrările de construcție a primului hotel spațial din lume vor începe în 2025. Hotelul spațial va fi echipat cu un cinematograf, restaurante, spa și camere pentru 400 de persoane.

Lucrările de construcție a primului hotel spațial din lume, plasat pe orbita joasă a Pământului, vor începe în 2025. Hotelul spațial va fi dotat cu un cinematograf, restaurante, spa și camere pentru 400 de persoane.

Această stație spațială inovatoare este dezvoltată de Orbital Assembly Corporation (OAC). Va fi cunoscută sub numele de stația Voyager și ar putea fi funcțională încă din 2027. Un robot numit Structure Trust Assembly Robot (STAR) își va construi cadrul pe orbită odată ce testele legate de gravitație sunt finalizate. MailOnline a raportat că forma hotelului spațial ar fi un cerc mare care se rotește pentru a genera gravitație artificială setată la gravitația similară găsită pe suprafața Lunii.

Stația Voyager este o navă de croazieră în spațiu, dotată cu facilități. Va include, de asemenea, capsule atașate în afara inelului rotativ, în care unele dintre acestea ar putea fi vândute NASA și ESA pentru cercetare spațială. Cu toate acestea, OAC nu a dezvăluit încă prețul șederii în hotelul spațial într-o singură noapte, dar a asigurat că prețurile de construcție sunt acum mult mai ieftine datorită vehiculelor de lansare reutilizabile precum Falcon of SpaceX și, de asemenea, viitorul Starship.

Facilitățile de la bord includ restaurante tematice, un centru de sănătate, cinematograf, o sală de gimnastică, biblioteci, locuri de concerte, saloane de vizionare pentru a privi Pământul, baruri și camere pentru 400 de persoane. Hotelul spațial va înconjura globul la fiecare 90 de minute. Se așteaptă că rotația sa să genereze gravitație artificială ca cea a lunii, potrivit ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel