Primul proiect de lege al PUN din noul Parlament moldovean va fi reunirea cu România, spune liderul Țîcu
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Primul proiect de lege al unui partid din Republica Moldova în viitoarea legislatură va fi reunirea cu România.

Potrivit președintelui Partidului Unității Naționale (PUN) din Republica Moldova, Octavian Țîcu, obiectivul este unirea cu România. „Primul proiect de lege al PUN, în viitorul Parlament, va fi programul de reunire cu România, pe care noi îl vom pune pe tapet să-l voteze în Parlament”, a transmis Țîcu.

„După programul nostru Unirea, se întâmplă într-un mandat. Proiectul de lege pe care noi îl propunem înseamnă proiect de reîntregire, o țară reîntregită și respectată”, a mai transmis liderul Partidului Unității Naționale de peste Prut.

Parlamentul Republicii Moldova, dizolvat de președintele Maia Sandu pe 28 aprilie

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a dizolvat Parlamentul pe 28 aprilie 2021, desemnând alegeri anticipate în data de 11 iulie 2021. „Am semnat decretul de dizolvare a Parlamentului. Data alegerilor anticipate e 11 iulie. Guvernul urmează să aloce din bugetul de stat resursele financiare necesare organizării alegerilor anticipate”, a transmis la acel moment președintele Sandu.

Washingtonul va monitoriza atent alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Statele Unite ale Americii vor monitoriza cu atenţie alegerile parlamentare anticipate, preconizate să se desfăşoare la 11 iulie în Republica Moldova, a declarat marţi ambasadorul american la Chişinău, Dereck J. Hogan, menţionând că Washingtonul se aşteaptă ca aceste alegeri să se desfăşoare corect şi transparent, astfel încât rezultatul scrutinului să reflecte voinţa reală a cetăţenilor moldoveni, potrivit Radio Chişinău şi Ziarul Naţional.

„În noiembrie trecut un număr record de moldoveni au votat pentru alegerea primei femei preşedinte şi au cerut o guvernare mai responsabilă. Dar acele apeluri au fost întâmpinate cu cinism şi dorinţa de a sacrifica totul, de a face parteneriate cu forţe oligarhice, de a se supune influenţei maligne din străinătate şi a face ameninţări la adresa independenţei instituţiilor democratice. Toate acestea pentru a păstra puterea politică cu orice preţ”, a declarat ambasadorul SUA din Republica Moldova.

Ioana Constantin anunță că PUN nu fac alianță cu AUR

„Ce veste bună de peste Prut! Prietenii unioniști din Basarabia au refuzat AUR-ul rusesc. Partidul Unității Naționale (PUN), partid unionist, pro-european, a refuzat ieri oferta AUR-ului proaspăt trecut Prutul și vor candida cu listă națională proprie de candidați la alegerile anticipate din R. Moldova. Deși PUN a dorit crearea unui bloc unionist, AUR are alte ambiții și interese", a transmis Ioana Constantin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel