Primul român cu infecție dublă. Vaccinul antigripal, de negăsit. Dr. Dorobăț, avertizează: AGRESIUNE dublă. Trebuie să îl avem
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Carmen Dorobăț a explicat ce înseamnă infectarea mixtă cu virusul gripal și Sars-Cov-2, menționând importanța vaccinului antigripal în această perioadă.

"Iată un început pe care noi infecționiștii nu ni l-am fi dorit atât de repede. Iată o primă infecție mixtă cum spunem noi, iar prezența virusului gripal și a virusului Sars-Cov-2 înseamnă o agresiune dublă la nivelul aparatului respirator. Sigur că prognosticul unui astfel de pacient depinde de vârstă, depinde de prezența unor comorbidități. Aici aș pune pe primul loc boala cronică pulmonară sau boala cronică cardiacă care trebuie supraveghere. Partea bună este că ca și măsuri de protecție în ambele infecții cu transmitere aerogenă, măsurile de protecție sunt aceleași.

Vaccinul antigripal ajută pentru a evita această infectare mixtă. Din discuțiile cu colegii mei am înțeles că numărul dozelor de vaccin antigripal a fost insuficient, iar noi pentru a asigura o protecție la nivel de macro-populație, trebuie să vaccinăm 70%-80% din populație, ceea ce fără îndoială este un număr important de doze. Momentan el nu există nici la medicii de familie și nici în farmacii. Probabil el trebuie să apară însă trebuie să apară cât mai repede pentru că așa cum știm există o perioadă de 2 săptămâni până se formează imunitatea. Ar trebui să îl avem astfel încât sezonul gripal să ne găsească imunizați.", a explicat Carmen Dorobăț în direct la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel