Primul taxi zburător. VoloConnect așteaptă autorizarea pentru a putea decola și transporta pasageri / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Primul taxi zburător. VoloConnect așteaptă autorizarea pentru a putea decola și transporta pasageri  /  Sursă foto: Captură YouTube
Primul taxi zburător. VoloConnect așteaptă autorizarea pentru a putea decola și transporta pasageri / Sursă foto: Captură YouTube
VoloConnect, un vehicul zburător produs de compania Volocopter speră ca, în următorii cinci ani, să primească certificarea de zbor.

VoloConnect, o navă electrică care decolează vertical reprezintă companiei Volocopter pentru viitorul transportului sub formă de taxi. VoloConnect are 6 rotoare plus două motoare de propulsie. Astfel, poate transporta până la 4 pasageri pe o distanţă de 100 de kilometri şi cu o viteză de până la 250 de kilometri pe oră.

Cu toate acestea, nu vom vedea prea curând un astfel de taxi zburător. Compania speră ca în 5 ani să primească certificare. Totuşi, ei sunt convinşi că vor fi pregătiţi pentru acel moment: au mai multe prototipuri şi se pregătesc de testare. Producătorii au specificat că până la o versiune comerciabilă nu mai e mult, notează Publika.

Prin posibilitatea de a parcurge distanțe mai mari, VoloConnect extinde acoperirea ecosistemului UAM al volocopterului de suburbii. noua aeronavă va fi integrată în portofoliul existent al companiei și se așteaptă ca designul său distinctiv de ridicare și împingere hibrid să obțină certificarea.

„VoloConnect întruchipează următoarea dimensiune a misiunii noastre de a oferi soluții accesibile, eficiente și durabile de mobilitate a zborurilor pentru orașele din întreaga lume. valorificând cunoștințele clienților de VoloCity și VoloDrone existente, capacitatea VoloConnect de a sprijini misiuni mai lungi și sarcini utile mai mari servește unei alte cereri puternice în creștere pe piață”, a declarat Florian Reuter, CEO Volocopter. „Suntem încrezători că această familie de avioane și anii de experiență și inovație de vârf pe care a fost fondată vor deschide calea lansării serviciilor electrice UAM pe plan comercial și internațional”, a mai precizat acesta, potrivit designboom.

În urmă cu un an și jumătate, un taxi zburător cu 18 propulsoare, asemănător unei drone, a putut fi văzut pe cer pentru prima oară în Singapore, în timpul unui test desfăşurat de compania germană Volocopter în zona Marina Bay, informează joi VNA. Vehiculul pe baterii, dotat cu două locuri, a zburat aproximativ două minute şi 30 de secunde, cu pilot, la data de 22 octombrie 2019 (citește mai muște AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel