Prințul Philip, îngropat în sicriu de stejar, îmbrăcat în plumb, la fel ca Prințesa Diana. Care e motivul și de ce au ales plumbul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family
Prințul Philip va fi înmormântat sâmbătă. 

Regina Elisabeta, decizie radicală înainte de înmormântarea Prințului Philip. Încalcă protocolul pentru a-l salva pe Harry

Prințul Philip va fi înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St George din castelul Windsor, într-o ceremonie restrânsă la care vor lua parte doar 30 de persoane.

Vezi lista celor 30 de persoane care participa. Regina a decis: Prințul Philip, înmormântare cu 30 de invitați. Regina Elisabeta a decis lista. Cine va participa

Întregul eveniment va fi televizat și transmis de ITV, pentru ca întreaga națiunea să își poată lua rămas bun de la Ducele de Edinburgh.

Ei bine, Prințul Philip va fi depus într-un sicriu din lemn de stejar, căptușit cu plumb, și a fost făcut special pentru el acum mai bine de 30 de ani. Într-un astfel de sicriu a fost îngropată și Prințesa Diana, chiar dacă în momentul morții nu mai era căsătorită cu Prințul Charles, deci nu mai făcea parte din Familia Regală.

Prințul Philip, acuzat de moartea Prințesei Diana. Scrisorile dintre ei au ieșit la iveală. Criză de nervi înainte de înmormântare: Duceți-vă naibii!

De ce sunt sicriele regale căptușite cu plumb

Sicriele căptușite cu plumb respectă o tradiție regală, iar motivul este unul cât se poate de simplu și interesant. Plumbul are rolul de a păstra trupul intact cât mai mult timp. Astfel, acesta rămâne la fel până la un an, pentru că sicriul făcut din plumb este etanș și împiedică pătrunderea umezelii. 

Sicriul în care a fost înmormântată prințesa Diana cântărea 250 de kilograme pentru că era căptușit cu plumb. 

Regina are și ea un sicriu de lemn de stejar, căptușit cu plumb, identic cu cel al soțului său, Prințul Philip, arată Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel