NOU REFERENDUM. Ce vrea să facă Ramona Ioana Bruynseels. Alex Coita: Am avut o revelație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oana Zamfir, Alex Coita, Ramona Ioana Bruynseels
Oana Zamfir, Alex Coita, Ramona Ioana Bruynseels
Ramona Ioana Bruynseels propune să se elimine imunitatea pentru politicieni.

„Trebuie cumva să punem capăt tuturor privilegilor și acestor favorizări, ca să spun așa, ale politicienilor din ziua de astăzi. (...) Reușesc să se salveze unii pe alții în Parlament uzând de alin. 2 și 3 ale Art. 72 din Constituție. Se dă un semnal societății care nu este corect. Trebuie să ne resetăm, să punăm capăt acestor privilegii! Art. 16 din Constituție spune că nimeni nu este mai presus de lege", a spus, vineri seară, Ramona Ioana Bruynseels la Antena 3, în cadrul emisiunii „Exces de putere", moderată de Oana Zamfir.

„Nu mai merge doar cu cârpeli, așa cum am făcut până acum. Trebuie o resetare, o reformă clară. Dacă în alte țări acest sistem funcționează, dovedește transparență și aduce în față cetățeni corecți, de ce la noi nu ar funcționa?!", a precizat Ramona Ioana Bruynseels. Dacă ar fi președintele României, spune că ar organiza un referendum prin care să întrebe cetățenii „dacă doresc sau nu anularea acestor privilegii. Trebuie să ascultăm vocea poporului".

„Dacă românii vor spune în proporție de 90 la sută, de exemplu, (n.r. la un eventual referendum) că doresc să se înlăture aceste privilegii, atunci ce parlamentar va avea curaj să vină și să spună eu mă opun? Atunci, înseamnă că s-ar face selecția naturală. Unii s-ar retrage pentru că nu ar mai fi interesați, alții ar veni și, probabil, am avea șanse mai mari să fie oameni corecți. Dar, dacă nu o facem în primele luni ale anului viitor, vă spun eu că vom continua cu aceeași imunitate și cu aceeași nesimțire cu care ne-au obișnuit în ultimii 30 de ani, poate pentru încă alți 30 de ani. Este o șansă pe care noi o avem acum și trebuie pusă presiune pe ei pentru a face ceea ce trebuie să facă”, a mai spus Ramona Ioana Bruynseels.

Alex Coita: Am avut o revelație

Ulterior, a avut o intervenție telefonică Alex Coita. „Am avut o revelație. Vreau să o împărtășesc. Se fac trei, patru ani de când auzim până la saturație și dincolo de saturație un slogan promovat de un partid de opoziție, Fără penali în funcții publice. Este foarte bine, problema este că eu nu am auzit până acum o modalitate prin care să ajungem la acest deziderat. Doamna Bruynseels a venit pe nepusă masă, surprinzându-ne cu un proiect de un zdrobitor bun simț. Ce soluție mai bună să scoți penalii din funcțiile publice decât să le tragi preșul de sub picioare?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel